STRICT AND WORN


Västerhaga 13 januari 1921



Tiden är 1920-talets början och dagen till ära äro Västerhagas inhysda ynglingar upställda för det årliga fotografiet iklädda klädskåpens finaste ull. Tätt ståendes uthärdar de kylan och drömmer sig bort i minnen av svunna tider i sina lyckliga barndomsdagar.


Rune Anskildsson och Bertil Tornvald är senast ankommna till barnhemmet och anlände båda till Västerhaga efter det nyss passerade årsskiftet efter att den barska vintern lämnat åtskilliga hushåll i armod. Rune och Bertil fann kvickt varandra och blev nära kamrater. Rune lämnades på barnhemmet av sin moder den 25 december 1921 med endast sin kappsäck som följeslagare.  Slipovern ROJ och shortsen ALEKS fick Rune i julgåva av sin faster dagen innan han lämnades på Västerhaga.


Bertil bär långskjortan RÅDGÄRD under sin veckade krage ANSGAR vilka han båda erhöll efter sin ankomst på barnhemmet då hans egna paltor var urvuxna sedan länge. Bertil hade aldrig i sin arma barndom fått bära klädesplagg i renaste ull som varken kliar eller sticks och sällan hade han känt något så ljuvt som torra yllesockor och hela skor. Bertil känner tacksamhet över att värma sin hand i den ljusgrå långskjortans ficka och den andra i Runes välkomnande hand.


Jag har även fått äran att lotta ut ett plagg från kollektionen! För att vinna ett plagg mailar du ditt namn, ålder och adress till [email protected]. Tävlingen pågår från idag 22/3 - torsdag 24/3 kl 22.00.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0