Svt Debatt Melodifestivalen



http://svtdebatt.se/2011/02/tv-stylisterna-le-kids-chica-stil-kommer-leda-dem-till-finalen/

Alla har vi sett hur Melodifestivalen utvecklats genom åren till det mer visuella, hur festivalen gått från stillastående sångare i radio till eldsprutande muskorta klänningar på bästa sändningstid i tv. Bara de senaste åren vi sett hur kläderna spelat större och större roll i tävlingen. Vi minns exempelvis Linda Bengtzings tre klädbyten på 3 minuter, After Darks otroliga scenkläder och Charlotte Perellis bildeffekter i rutan, där hon själv var filmad i svartvit medan bakgrunden var filmad i färg.

Första intrycket är ju det viktigaste, och här har artisterna bara 3 minuter på sig, så all förståelse och kredd till dessa tappra försök att övertyga tittaren. Om det är bra försök eller ej är en helt annan diskussion. Kanske behövs 5 universitetspoäng i schlagermode? Det är ju ett mode som inte har någonting gemensamt med catwalkens trender.

Kläderna har stor betydelse för ett framträdande i Melodifestivalen och vi säger som Lady Gaga; ”I need music for my fashion and I need fashion for my music”.

Läs artikeln där jag och Kajsa kommenterar de tävlandes presentationsvideos:
http://svtdebatt.se/2011/02/tv-stylisterna-le-kids-chica-stil-kommer-leda-dem-till-finalen/



Kommentarer
Postat av: Anonym

Like!

2011-02-05 @ 16:16:42
Postat av: camila

Sant!

2011-02-05 @ 19:33:45
URL: http://hulkanen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0