Fynda second hand

Idag tog jag en tur i en av Stockholms second hand butiker för att se hur lätt det är att fynda designerkläder. Med ett tränat öga och lite tålamod hittar man lätt många plagg som skulle kostat tusentals kronor. Här är några av de märken jag hittade.







Var inte rädd om loggan ser annorlunda ut jämfört med idag. Precis som alla företag ändras loggor genom åren, t ex gamla märken som Chanel och Lanvin.
Är du osäker på om ett plagg är äkta eller ej kontakta personalen för hjälp, det finns även mycket fejk ute i second hand butikerna.

(jag passade även på att fynda en ysl-scarf i present till en vän)



Kommentarer
Postat av: karin

i vilka second hand affärer i sthlm tycker du att man kan hitta flest gamla designerplagg?

2011-02-15 @ 20:14:56
Postat av: david

vore roligare om man fick se plaggen istället för märket :/

2011-02-15 @ 21:37:17
Postat av: Niklas Lundqvist

David - Ja det har du kanske rätt i. Jag personligen tyckte nog bara inte att plaggen i sig var så snygga eller passade i min blogg. Inlägget var menat hur lätt det är att hitta och fynda. Men i nästa inlägg om det lovar jag att du får se plaggen!

2011-02-15 @ 23:17:43
URL: http://niklun.blogg.se/
Postat av: Niklas Lundqvist

Karin - Svår fråga. Judits dam och herr kanske? Men där får du ju dessutom betala just för att de är designerplagg, men självklart mindre än vad de skulle kosta som nya.

2011-02-15 @ 23:21:40
URL: http://niklun.blogg.se/
Postat av: Ilse

Skulle inte du kunna göra en liten second hand guide, typ lista några bra affärer och tipsa om vad man ska tänka på när man handlar osv. Vore kul att läsa, och om du har varit i andra länder och om du vet om några bra butiker där.

2011-02-15 @ 23:29:54
URL: http://finest.se/ilse
Postat av: Niklas Lundqvist

Ilse - Det kanske jag borde göra? Det vore ju något för ett bokförlag eller tidning att snappa upp här.. Hint hint! Mitt första tips är i alla fall småstäder! Där finns små billiga second hand-butiker utan vetskapen om att de skulle kunna få hur mycket pengar som helst för vissa grejer.

2011-02-15 @ 23:48:15
URL: http://niklun.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Jag har en urbra bok med Stockholms alla second handaffärer, vintagebutiker och loppisar så en sådan bok finns redan.



Jag vet inte hur det är i andra städer men visst hittar man riktigt mycket märkesgrejer på second hand i Stockholm? Det är en blandning av högt och lågt förvisso och mycket hiskeligt fult 80-tal (hähä) men ändå - mycket märkesgrejer.

2011-02-16 @ 19:04:47
URL: http://whatsupsthlm.se/aenigma
Postat av: Niklas Lundqvist

Kajsa - Ja det finns ju flera böcker och internetsidor om second handaffärer osv. Men det är ju inget som säger att inte jag borde fixa en egen! Du vet att du skulle vara tvungen att vara med på ett hörn Kajsa!

2011-02-16 @ 23:53:06
URL: http://niklun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0